Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rusar knattarna fram

Redan i dag kan du träffa morgondagens orienteringsstjärnor i – miniknatet.– Det ska börjas i tid, säger Maria Möller som ansvarar för tävlingen för de yngsta som finns på alla fem etapper.

Annons
Full fart framåt. Det var högt tempo i miniknatet. Här har Wilmer Rex från Sundsvall tagit täten.

– Jag vet inte hur många år som den här verksamheten har funnits, men den är populär. 197 barn är föranmälda den här veckan, men det går att göra en efteranmälan dag för dag.

– På den första etappen i söndags var det 343 barn mellan ett och sex år som kom till start, tillägger hon.

I år är det Arboga OK som står för arrangemang och banorna.

– Vi är väl ett 50-tal funktionärer under hela veckan eller 26 per dag. Vi tillhör ju inte Närkes distrikt, men när arrangörerna bad om hjälp förra sommaren så beslutade vi oss för att ställa upp, säger Maria Möller.

Miniknatet är populärt. Föräldrar eller syskon är med och håller ett öga på småttingarna, men har svårt att hinna med i svängarna.

– Det roligaste är att springa på egen hand, säger också de femåriga kompisarna Hugo Atterbrand, OK Kåre Falun och Sixten Lindqvist, Skogsluffarna, Bagarmossen.

Viktor Lundqvist från Nybro, tycker också det är kul att springa på egen hand. Pappa Patrik väntar vid målet.

Där väntar också priser till alla barn. Första dagen var det en mössa, i går delade arrangörerna ut ett litet gosedjur.

– Den som inte har sina föräldrars identitetsbricka får låna en av oss, säger Maria Möller. Vi vill att det ska vara likt stora O-ringen. Självklart får barnen en riktig orienteringskarta och de får även stämpla på riktiga kontroller. Däremot är det ingen tidtagning.

Snabba grabbar. Kompisarna Hugo Atterbrand, Falun, och Sixten Lindqvist, Bagarmossen, hade bråttom när de stämplade vid kontrollen för att springa vidare mot mål.
Visar vägen. Pappa Mårten hjälper sin son Emil Anterud, Väsby OK, att hitta kontrollerna på den nitslade banan.

Mer läsning

Annons