Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hertner vann dramatisk sprint

Fabian Hertner tappade kartan med bara några meter kvar till mål – men lyckades ändå vinna med fyra sekunder.
– Jag blev riktigt nervös, säger schweizaren.

Annons
Regerande Europamästaren i sprintorientering vann O-ringensprinten i Stadsparken.

Herrarnas etapp 3, sprintdistansen i Stadsparken, blev en riktig nagelbitare.

Landsmannen Mattias Müller ledde länge etappen, ända tills speakern ropade ut att Fabian Hertner, tävlandes för finska Kalevan Rasti, jagat i kapp och tagit ledningen.

Men Hertner var riktigt nära att tappa förstaplatsen. Vid den sista kontrollen halkade Hertner och tappade kartan – med bara meter kvar till mål.

– Jag visste inte om man fick fullfölja loppet utan kartan, så jag tappade några sekunder när jag plockade upp kartan, säger Hertner som slutade på tiden 14.04.

De tappade sekunderna blev dock inte tillräckligt många för att Mattias Müller skulle ta tillbaka förstaplatsen. Fabian Hertner, som tidigare i år vann sprintdistansen vid EM i Bulgarien, öppnade riktigt starkt.

– Jag gjorde få misstag och hade bra kontroll. Men när jag hörde att jag hade ledningen efter bron blev jag riktigt nervös och hade lite svårt att koncentrera mig, erkänner segraren som hyllade evenemanget i Stadsparken:

– Fantastiskt roligt att tävla i den här miljön med så mycket folk. Det känns jättekul när det är så bra drag.

Tvåan Mattias Müller, som tävlar för Södertälje-Nykvarn orienteringsförening, deppade dock inte trots att han var så nära att vinna.

– Jag är jättenöjd med min prestation. Mycket tack vare att jag inte gjorde så många misstag. Det var många svåra kontroller i parken och när jag klarade av dem gav det mig bra självförtroende.

Beata Falk.
Mårten Boström.

Mer läsning

Annons