Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Runesson slog till

I dag slog junioren Johan Runesson igenom som seniorlöpare. Han kom tvåa i O-ringens fjärde etapp.

Annons
Johan Runesson gav allt, och blev tvåa.

Det blev en väldigt spännande avslutning på herrarnas fjärde etapp. Johan Runesson startade i mitten av elitfältet och kom i mål på en bra tid och mycket nöjd med dagens lopp.

En efter en av topplöparna  - Daniel Hubmann, Olexander Kratov, Fabian Hertner, Raffael Huber, Tomas Stenström, Mattias Millinger - kom i mål, på sämre tider än Runesson.

Men när sent startande David Andersson passerade förvarningen på 17 sekunder bättre tid än Runesson trodde alla att det var klart att Runesson skulle petas ner till andra plats.

Det blev emellertid en kamp enda in på mållinjen. Johan Runesson blev slagen med endast två sekunder.

 Inför jaktstarten i morgon har bara två man sprungit bättre än Tisarjunioren under veckan, men ändå förblir han blygsam.

- Det är världens bästa löpare och sen lilla jag.

Johan själv verkade både upphetsat lycklig och lättad när han gick i mål.

– Jag har inte sovit alls i natt utan var så jävla nervös. Nu är det grymt skönt.

Några nerver märktes knappast i skogen. Johan, som startade i mitten av startfältet, ledde loppet igenom och gjorde inte många misstag i terrängen som åtminstone i slutet av banan var lättlöpt.

– Det var bara att ta kompassriktningen och sen springa allt man kan.

Johan, som tog JVM-silver för bara ett par veckor sedan, känner att formen är ännu bättre nu. Han har inte varit sämre än 20:e man under veckan och ligger inför jaktstarten på en tredje plats, 5.29 efter ledande David Andersson från Malungs OK Skogsmårdarna och 3.09 efter ukrainaren Oleksandr Kratov.

– Jag vet att jag inte behöver göra något annorlunda än tidigare i veckan för att vinna. Det behöver ju de som jagar, konstaterar David Andersson kaxigt inför kampande om förstapriset på 75 000 skattefria kronor.

Vad ska då en jagande Runessons hitta på?

– För mig gäller det nog mest att hålla min plats och inte bli ifattsprungen. Jag ska inte kunna ta så mycket på några av världens bästa löpare.

Men är inte du också en av världens bästa?

- Nej, när jag laddar kan jag fnissa när jag kommer på att det är världens bästa löpare och sen lilla jag. Det blir skillnad sen när man är mer etablerad.

David Andersson, Malungs OK Skogsmårdarna vann den fjärde etappen och leder totalt inför den avslutande jaktstarten.

Mer läsning

Annons