Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länslöpare mot topplaceringar

Flera av länets orienterare har chansen på topplaceringar när O-ringen avgörs i morgon. Bäst till ligger Martin Regborn, Hagaby, och Tisaren-löparna Daniel Attås och Jonatan Aronsson.

Annons
Daniel Attås, OK Tisaren

På dagens fjärde etapp, en medeldistans i Böle, knep Tisaren-löparen Daniel Attås sin bästa placering hittills när han blev sexa i H21 elit. Därmed är han totalt åtta inför morgondagens avgörande.

– Det känns bra, det tycker jag. Det gick bra tekniskt och jag hade kraft i benen, säger Daniel Attås.

Upp till femteplatsen är det fem minuter. Går det att ta igen så mycket?

– Det går inte, såvida de inte gör missar. Det kanske går att sprinag i kapp två minuter. Men då måste jag göra allt rätt. Jag går ut tillsammans med sjuan och nian, så jag siktar på att vara som sämst nia i mål, säger Daniel Attås.

Bästa hittills för Lilian

Martin Regborn, Hagaby, som blev tvåa på den andra etappen, kom på plats 16 i dag. Trots det är han ändå totalt sexa i H20 elit.

I H18 elit följde Jonatan Aronsson, Tisaren, upp gårdagens fjärdeplats med att bli nia. Därmed är han totalt på sjunde plats.

Lilian Forsgren, Tisaren, tog sin bästa placering i D21 elit när hon blev tolva. Totalt är hon på plats 18.

– Det känns bra. Jag var seg i kroppen i går, särskilt på slutet. I dag svarade kroppen mycket bättre, säger Lilian Forsgren.

Under de tidigare etapperna har hon tagit placeringarna 17, 14 och 23.

– Det har varit ganska bra lopp. Stabila insatser. Men jag har inte riktigt känt den där sista styrkan i kroppen, jag har fått slita mycket, säger hon.

Hur har banorna varit under veckan?

– De har varit tuffa. Både fysiskt och tekniskt krävande. Men rolig terräng att springa i. I dag var det fina höjder vi var uppe på med hällmarker, säger Lilian Forsgren.

I morgon är det alltså dags för avgörandet i årets O-ringen. Det är en jaktstart som kommer avgöras i Mohed, där O-ringenstaden ligger. Under eftermiddagen när elitklasserna är avgjorda kommer NA.se berätta hur det har gått för länslöparna.

Läs morgondagens NA, papperstidningen, för alla lokala resultat från O-ringen!

Mer läsning

Annons