Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löpare missade målgången

Inledningen av sprinten blev kaotisk. Flera löpare sprang för långt vid målgång och missade att trycka in knappen som stannar tiden.– Det fanns ingen skylt alls, jag tappade tio sekunder, säger brasilianaren Leandro Pasturiza.

Annons

Flera löpare som gick ut tidigt, däribland Leandro Pasturiza och Grete Gutmann, missade att ”stämpla ut” vid målgången och tappade flera sekunder. Efter nästan 20 löpare valde arrangörerna att agera.

– Vi gjorde det för att det skulle bli så rättvist som möjligt. Löparna är så fokuserade när de springer in i mål, säger Per-Anders Norman i tävlingsadministrationen.

Det föll på hans lott att stå och peka på var orienterarna skulle stanna sin tid.

– Men det hjälpte knappt det heller. Några på slutet var så koncentrerade på löpningen att jag nästan fick tackla omkull dem, berättar Per-Anders Norman.

För braslianaren Leandro Pasturiza var inte målgången kvällens största problem.

– I Brasilien har vi inte det här kartsystemet, där brukar man ha två kartor under loppet. Så jag sprang runt i fyra-fem minuter och letade efter den andra kartan, innan jag förstod att den var tryckt på andra sidan av pappret, säger Leandro Pasturiza som kom sist av de löpare som tog sig i mål.

Mer läsning

Annons