Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tvåa på andra etappen

Efter en sämre första dag slog juniorlandslagslöparen Martin Regborn, Hagaby GoIF, till på O-ringens andra etapp och blev tvåa i H20 elitklassen.

Annons
Martin Regborn, Hagaby GoIF

– Det känns bra att vara med i toppen, säger Martin Regborn, som är sexa i totalställningen.

På gårdagens första etapp slutade Martin Regborn på 17:e plats. Men i dag blev det alltså en andraplats vilket betydde avancemang till en sjätteplats i totalställningen.

Upp till ledande Joakim Svensk, Stora Tuna OK, som vann dagens etapp, är det dock nästan nio minuter. Men till en tredjeplats är det "bara" knappa två minuter.

– I går var jag lite ovan med terrängen och gjorde för många småmissar. I dag  kom jag in i kartan bättre, säger Martin Regborn.

Den andra etappen gick, precis som den första, i Glössbo. Var banan annorlunda?

– Ja, det var lite mer stenig terräng.

Det är ditt första år i H20 elit. Märker du av någon skillnad?

– Det är jättetufft motstånd och jämt i toppen.

Vad har du för målsättningar med årets O-ringen?

– Jag ska försöka gå så jämnt som möjligt, så att jag hänger med i totalen. Omkring en femteplats borde jag kunna nå, säger Martin Regborn.

I samma klass som Martin Regborn tävlar, H20 elit, återfinns klubbkramraten Love Sintring på en total tolfteplats, efter att ha sprungit in som 15:e man på dagens etapp.

Senare under eftermiddagen avgörs den tredje etappen för elitserieklasserna (H21 och D21) som är en stadssprint inne i Bollnäs.

Mer läsning

Annons