Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats bloggar om O-ringen

Mats Carlsvärd är projektansvarig för NA:s O-ringen-bevakning och orienteringsvän.

Annons

Du har just startat en O-ringen-blogg. Behöver man karta och kompass för att hitta den?

– Haha. Nej, men en viss datorvana. Knappa in internetadressen na.se/bloggar/matscarlsvard.

Hur kommer NA:s bevakning av O-ringen att se ut?

– Tiden fram till tävlingsveckan laddar vi med hjälp av min blogg och reportage om arrangemanget. Själva O-ringenveckan 24-30 juli kommer vi att skriva mycket om O-ringen, om tävlingarna såklart, men kanske framförallt om folkfesten.

- När det gäller tidningen så är planen att ge ut en liten bilaga varje dag. På webben kommer vi bland annat att göra webb-tv-inslag och presentera bildspecialer.

Vad blir O-ringens höjdpunkt?

– Den publika höjdpunkten blir definitivt sprinttävlingen med tävlingsarena i Stadsparken. Världens absolut snabbaste orienterare kommer att vara med. De här killarna och tjejerna är ruskigt snabba, både i benen och i huvudet. J

- ag tror att även de idrottsintresserade som inte kan ett dugg om orientering kommer att fascineras av den tävlingen. För orienterarna som ska tävla blir kanske höjdpunkten tävlingarna vid Dovradalen söder om Östansjö.

Berätta om din egen bakgrund som orienterare.

– Oj! Jag började som liten grabb i klubben IFK Linköping. Det var 1969 och jag var tio år. Jag tävlade jättemycket som 13-16-åring, men lade sedan av. Det blev ett långt uppehåll. Jag började orientera igen för sex-sju år sedan.

-  Löprundorna stimulerade mig inte längre. Jag behövde en dimension till. Det är en av de häftiga sakerna med orientering, att man kan börja om igen – och till och med tävla. Och man kan välja vilken nivå man ska motionera på. Det finns både tävlingsklasser och motionsklasser.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det blir fint väder den 19 juni. Känns datumet bekant? Världens största orienteringsstafett är då, Jukola-kavlen i Finland. Den missar jag inte.

Mer läsning

Annons