Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med träsktrollet i hasorna

Några veckor före den stora invasionen av orienterare i Örebro har Almby IK genomfört en tredagars sommarlovskurs för nästa generation orienterare.

Annons
Hittade koppen. Manne Frih följer sin karta och hittar lätt koppen som han sedan ska dricka sin trollbrygd ur.

– Vi var ute i några skolor och informerade men det kom barn från alla möjliga håll, säger en rätt förvånad Ebba Saikoff.

Ett trettiotal knattar har fått utbildning i kartläsning i Almby IK:s klubbstuga i Brickeberg och var det dags för det stora slutprovet.

– Det hela är gjort som en lek för att barnen ska ha kul, säger Ebba och presenterar sin syster Elsa som spelar häxa.

Elsa behöver hjälp

av barnen för att hitta en skatt som finns hos trollet i träskmarken. Men först ska de leta reda på några hjälpmedel med hjälp av kartor – en mugg, en sockerbit och ett piller.

– Det var lätt att hitta muggen, säger Manne Frih som går i Almbyskolan och kanske kan tänka sig att orientera på riktigt någon gång.

Däremot gillar han inte myggor som det var väldigt gott om i Markaskogen.

Så blir det dags att ta sig till träsktrollet. Men först ska de dricka en häxbrygd så de blir osynliga och svälja pillret så de blir modiga.

Sedan hinner de inte gå långt förrän ett troll reser sig bakom en stor sten. De osynliga och modiga barnen springer fram och rycker åt sig skatten som visade sig innehålla guldmedaljer åt var och en.

– Vi följde ett rep för att komma fram till trollet men jag var inte alls rädd, säger Isadora från Sörbyängsskolan.

– Som extra belöning kommer barnen att bjudas på en ny orienteringsdag i Markaskogan, samma dag som O-ringen avslutas i våran skog, säger Ebba Saikoff och skiner i kapp med solen.

Häxans brygd var rätt god och gjorde barnen osynliga.
De osynliga och modiga barnen ryckte åt sig skatten.

Mer läsning

Annons