Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niggli tog tredje raka

Det råder ingen tvekan om vem som är O-ringens verkliga drottning. Schweiziskan Simone Niggli-Luder tog i går tredje raka segern i Örebro.
– Det här var den roligaste sprinten i år, säger vinnaren.

Annons

Det var egentligen aldrig något snack. Simone Niggli-Luder gick ut sist i sprinten och hade läget under kontroll från start till mål. Tillslut var hon 31 sekunder före tvåan Lena Eliasson från Domnarvets Gymnastik och Idrottsförening.

– Det känns fantastiskt. Sprinten är speciell för mig med så mycket folk och i dag var det dessutom jättefin terräng, säger hon.

Banan passade schweiziskan utmärkt.

– Ganska svår, speciellt i Wadköping satt kontrollerna lurigt, men det var kul. En jättefin bana, säger hon.

Tvåan Lena Eliasson var inte allt för bitter. Snarare tvärtom.

– Simone har alltid varit lite bättre än mig, hon har lite mer erfarenhet. Tidigare år har jag gjort en del misstag i upplägget, men det senaste året har varit bättre. Ju mer sprint jag springer desto bätte går det, säger Lena Eliasson.

Eliasson startade som sjua från slutet och kunde springa in som ledarinna före Emma Claesson. En ledning hon behöll ända fram tills dess att en viss schweiziska korsade mållinjen.

– Men jag är nöjd, den här formen har jag väntat på länge. Dessutom var det en kanonkul bana, egentligen är den ganska simpel men gör man ett enda misstag så vet man att totalen kan skita sig. Det påverkar, säger hon.

Andraplatsen innebär att hon nu ligger sexa totalt. Åt den överlägsna ledarinnan Simone Niggli-Luder går det inte att göra något. Schweziskan jagar nu ännu fler segrar.

– Jag är i jättebra form, både fysiskt och tekniskt. Självförtroendet ökar dessutom efter varje seger, säger hon.

Beata Falk.
Mårten Boström.

Mer läsning

Annons