Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya grepp i O-Ringen

Arrangörerna av O-Ringen tar nya grepp för att locka fler deltagare till tävlingen.
I årets upplaga i Örebro blir det premiär för 2-days.

Annons

– Vi har märkt att det är ett antal potentiella deltagare som gärna vill vara med och uppleva O-Ringen men som inte kan springa hela veckan, säger Tom Holowell, chef för O-Ringen.

Sedan starten 1965 har O-Ringen varit en femdagarstävling och så kommer det att förbli. Men från och med i år tas det nya grepp för att ge fler möjligheten att delta. Då lanseras 2-days, en tvådagarstävling i fem olika klasser som avgörs under avslutningen av veckan.

Fri starttid

Det blir fri starttid under torsdagen och jaktstart på fredagen.

– Vi har bland annat sett att antalet deltagare på de öppna banorna under torsdagen och fredagen ökat kraftigt och vi ser att många kommer till O-Ringen i slutet av veckan för att uppleva avslutningen. Vi vill nu ge dem en möjlighet att kunna vara med i en riktig tävlingsklass och dessutom har vi gjort det möjligt för fler att tävla mot varandra oberoende av kön eller ålder. 2-days skall vara en rolig grej att göra tillsammans med släkt och vänner och jag tror att vi kommer att se en del prestigefyllda familjemästerskap avgöras i jaktstarten på fredagen, säger Tom Holowell i ett pressmeddelande.

2-days

Dag 1: Arena Kägleborg, torsdag 29 juli – fri starttid

Dag 2: Arena Örebro Universitet, fredag 30 juli – jaktstart

Klasser och banlängder: Easy: 3,5 km, Middle: 4 km, Difficult: 5 km , Women: 5 km, Men: 7 km.

Mer läsning

Annons