Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O-ringen kan vålla trafikköer

Det finns risk för trafikköer i dag och i morgon när ett par tusen husvagnsekipage rullar in i O-ringenstaden.

Annons

– Vi ska väl inte överdriva. Det blir kanske som i Universitetsrondellen på vardagsmorgnarna, säger trafikansvarige Kristian Jesslén när rondellerna vid Södermalmsplan kommer på tal.

– Vi stänger av Stenbackevägen mellan Landbotorpsallén och anslutningen till Glomman under en vecka för alla utom stadsbussarna i linjetrafik.

Dels kan det uppstå köbildning vid incheckningen i dag och i morgon, dels går bussarna till och från etapperna i skytteltrafik under tävlingsdagarna.

– Vi uppmanar alla örebroare som vill besöka O-ringenstaden att ta cykeln. Det finns kanske 300-400 parkeringsplatser på båda sidor av Landbotorpsallén samt på kommunens gator inne på Ladugårdsängen.

– Men titta på skyltningen. Där parkering är förbjuden riskerar man böter, säger Kristian Jesslén. Och parkeringen utanför Gustavsvik är bara till för badets besökare, tillägger han.

Camparna som bor i O-ringenstaden får inte använda sina bilar mellan klockan 22 på kvällarna och 14 på tävlingsdagarna.

– Av två skäl. Det ena är att folk som tävlar behöver vila på campingområdet. Det andra är att bussningen till och från etapperna kommer att pågå från 06.30 på morgonen till klockan 17 på eftermiddagen. Under den tiden är cirka 50 bussar i omlopp, förklarar Kristian Jesslén.

På onsdag, då det är tävlingsfritt, gäller andra tider för biltrafik i O-ringenstaden.

– Jag kan redan nu flagga för att det kan uppstå problem på riksväg 50 i Axbergshammars rondellen på söndag när cirka två tusen bilar och alla bussar till och från första etappen ska samsas med all annan trafik. Den som kan bör därför välja en annan väg då, säger Jesslén.

Mer läsning

Annons