Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabotage mot O-ringenstaden

O-ringenarrangörerna har det motigt. Det har varit vandalisering på campingen.
– Två nätter i rad har vi haft trist påhälsning, säger O-ringengeneralen Inge Blomberg.

Annons

Den tillfälliga campingen mellan bostadsområdet Ladugårdsängen och Gustavsviks golfbana består av drygt 2 400 rutor. De har mätts upp och markerats med pinnar och nummer.

– Någon har ryckt upp markeringspinnar tagit bort nummerlappar och sparkat sönder rör till en vattenledning, säger Inge Blomberg.

Vandaliseringen är polisanmäld och enligt Blomberg har O-ringenorganisationen förstärkt bevakningen för kommande dygn.

– Men vi skulle gärna vilja ha hjälp av allmänheten också. Om det rör sig folk i området minskar så klart risken för förstörelse, säger han.

Hur ska ni undvika problem med exempelvis stölder när O-ringen drar i gång om en vecka och det det kommer att campa tusentals människor i O-ringenstaden?

– Vi har ju haft på känn att det kan bli problem när en O-ringencamping ligger så nära centrum. Vi har tänkt mycket på det. Jag kan nog säga att säkerhetstänkandet aldrig varit så omfattande som i år under ett O-ringenarrangemang. Vi har till exempel tre bevakningstorn på området.

Enligt Blomberg har man avtal med bevakningsföretag. Det handlar dels om att bevaka campingen, men också den kommersiella delen av O-ringenstaden, där det kommer att finnas två tältvaruhus, dels en stor livsmedelsbutik, dels en stor sportbutik.

– Vi tycker att säkerheten är rigorös, men det är klart, vi kan ju inte bygga murar runt oss, säger Inge Blomberg.

Mer läsning

Annons