Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till respektlös Beata

När SM i nattorientering avgjordes i fredags fortsatte Beata Falk, Hagaby, att vara respektlös för sina konkurrenter under sin första säsong som senior. Andra raka SM-silvret på lika många starter imponerar.

Annons

– Det var jättekul orientering och väldigt bra banor. Visst har jag sprungit bra, men jag är ändå överraskad att jag kom så bra som jag gjorde, säger Beata om silverloppet.

I inledningen tappade Beata en del, men fick sedan upp ångan ordentligt och halvvägs genom loppet var hon faktiskt i ledning.

– Under andra halvan blev det några mindre misstag. Inga stora, men ändå, säger Beata som i mål hade 2,49 till guldet.

– Jag är framförallt glad att min fot höll. Jag har haft problem med en slemsäck i hälen men det gick bra att springa idag, avslutar en nöjd Beata Falk.

Men det var inte slut på

framgångarna här. I äldsta juniorklassen visade Lilian Forsgren, Tisaren, alla konkurrenter var skåpet skall stå och vann övertygande med 1,47 före tvåan.

– Det har gått jättebra, helt enligt plan, säger en mycket glad Lilian.

Forsgren har inlett säsongen strålande med en seger och en tredjeplats i svenska juniorcupen, och nu även ett SM-guld.

– Jag har blivit snabbare än tidigare år och banan inleddes med mycket väglöpning, så det passade mig bra, säger Lilian.

Redan efter tio minuters löpning hade Forsgren skaffat sig en ledning på över minuten.

– Därefter har jag sprungit lugnt och noggrant och i stort sett inte gjort några misstag. Jag har inte känns mig trött heller, så det var ett mycket bra lopp, säger Lilian.

I herrarnas seniorklass sprang även Tisarens Johan Aronsson och Daniel Attås riktigt bra och slutade på sjunde och tionde plats. (NA)

Mer läsning

Annons