Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soffpotatisar stämplade fullt

De beskriver sig själva som två 35–åriga soffpotatisar. Ändå lyckades sportdykarna Stefan Davidsson och Andreas Marklund i en följd ta samtliga 76 kontroller i orienteringstävlingen Hitta ut.
– Det gick knappt att gå på toaletten dagen efter, säger Stefan om den smärtande träningsvärken.

Annons
Andreas Marklund (i rött) och Stefan Davidsson.

Världens största orienteringstävling O-ringen är inte långt bort. Som en introduktion till arrangemanget har O-ringenföreningen i Örebro valt att arrangera orienteringstävlingen Hitta ut där syftet är att erbjuda örebroarna en helt ny karta över staden samt chansen att få friskvård på köpet.

Sportdykarna Stefan Davidsson och Andreas Marklund nappade på hela grejen och med hjälp av löpning och cykel tog de hem samtliga 76 kontroller i en följd. Totalt tog det 13 timmar och 15 minuter.

– Vi hade hoppats på en tid under tio timmar. Men det var inte tiden som var det viktiga utan det var mer ett test om vi skulle klara av att genomföra det hela, säger Stefan Davidsson.

Tidig start

Starten för de båda gick klockan sex på lördagsmorgonen vid Lövstahallen och strax efter klockan sju på kvällen var de framme vid målgången intill Slottet. Extremt kan tyckas, men varken Stefan eller Andreas är utrustade men någon vidare kondition enligt dem själva.

– Vi tränar löpning och styrka lite då och då. Annars är vi två 35-åriga soffpotatisar. Vi håller förvisso på med sportdykning men det får man inte någon vidare kondition av, menar Stefan.

Drack mycket vattenDe 76 kontrollerna var utplacerade runt hela Örebro och totalt gick det åt vars sex liter vatten under rundan. Träningsvärken som killarna vaknade upp till på söndagen var inte att leka med.

– Det gick knapp att gå på toaletten dagen efter. Det är ändå en viss njutning med sådan smärta eftersom man vet att man gjort någonting bra, säger Stefan.

Fundrar på Iron Man

Efter det imponerande och högst krävande deltagandet i Hitta ut menar nu Stefan att han och Andreas fått smak på det här med extremsporter. Funderingar finns på att anmäla sig till Iron Man nästa år i Kalmar.

– Det är kul med dumma utmaningar och se hur långt man kan tänja kroppens gränser. Hitta ut var väldigt jobbig men rolig också eftersom att det var korta sträckor mellan kontrollerna. Vi får se om det blir något i Kalmar.

Idén till orienteringstävlingen Hitta ut föddes 2007 av IK Hakarpspojkarna i Huskvarna. Tävlingen arrangeras, förutom i Örebro, i sju andra svenska städer.

Mer läsning

Annons