Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Stadsparken är byggd för att klara det här”

En av Sveriges finaste parker blir orienteringsbana för en kväll. Blommor och gräsområden får se upp när Stadsparken intas av tusentals människor.– Parken är byggd för att klara det här, säger Bengt Nilsson som är gruppchef för parkunderhåll i kommunen.

Annons

På tisdagskvällen ska 160 orienterare springa kors och tvärs bland blommor och växter i Stadsparken. Bengt Nilsson känner dock ingen större oro inför den stora orienteringsinvasionen.

– Vi har haft många stora evenemang i parken tidigare så jag tror inte att det blir någon större skillnad. Men det är klart att man alltid är rädd för skadegörelse vid sådana här tillfällen, säger han.

Under gårdagens förberedelser hyste arrangörerna en viss oro för att grönområdet till höger om scenen kommer att drabbas hårt när löparna är på väg mot mål.

– Men vi har ju informerat kommunen, de borde veta vad som väntar, säger tävlingsledare Hasse Melin.

Bengt Nilsson har själv inte varit med i förberedelserna inför tävlingen, men är beredd att rycka in under tävlingsdagen om det behövs.

– Om man skulle märka att det inte fungerar med avspärrningar kanske vi får hjälpa till att stänga av vissa områden, säger han och tillägger:

– Men de har nog fått ordentliga förhållningsregler.

Även om risken för skadegörelse finns, väljer Bengt Nilsson att se sprintstafetten i Stadsparken som något positivt.

– Det är på gott och ont. Samtidigt som att det är risk för skadegörelse gör ju också det här att parken får stor uppmärksamhet. Kanske är det så att folk som är på plats vidarebefodrar hur fint det är till sina bekanta och att Stadsparken blir mer populär på det sättet, säger Bengt Nilsson.

Mer läsning

Annons