Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafettguld till Forsgren

Det går bra nu.
I alla fall för OK Tisarens Lilian Forsgren.
På student-VM i Spanien tog hon guld under fredagen tillsamans med damernas stafettlag.
– Vi är supernöjda med laginsatsen, säger hon till orientering.se.

Annons

Hon har redan ett individuellt guld sedan tidigare men varför nöja sig med det? Lilian Forsgren såg även till att Sverige tog guld i stafetten tillsammans med Anna Bachman och Anna Forsberg. De vann med 18 sekunders marginal före tvåan Schweiz.

Favoriten höll– Efter schweizarnas dominans i början av veckan känns det skönt att vi stod upp mot favoritskapet och tog hem stafettguldet, säger Forsgren.

Nyckeln till framgången stavas mentala förberedelser. Förbundskaptenen Anneli Östberg har jobbat mycket med den mentala biten och försöka få löparna att använda positiva målbilder med de bästa prestationerna från varje lopp.

"Utmärkt tillfälle"– Orientering handlar till ungefär lika delar om fysik, teknik och mental inställning. Student-VM är ett utmärkt tillfälle för löparna att förbättra sin mästerskapskompetens och jag är övertygad om att samtliga i laget nu står bättre rustade inför kommande landslagsuppdrag, säger Anneli Östberg.

Även på herrsidan blev det medalj för Sverige. Där fick de dock hålla till godo med ett silver då Schweiz blev för starka.

Mer läsning

Annons