Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson behåller andraplatsen

Andraplats totalt efter andraplatsen på andra etappen i måndags. Tisarens unga löfte Andrea Svensson följde upp det på den tredje etappen – med en ny andraplats. Och hon är fortsatt totaltvåa.

Annons

OK Tisarens Andrea Svensson går från klarhet till klarhet. I våras tog hon JSM-guld i ultralångdistans och för ett par veckor sedan JVM-brons i stafett.

Och den förre Finspångslöparen visar upp en fortsatt urstark form i D18 elit-klassen i O-ringen i Boden. På den första etappen i söndags blev hon femma. Men därefter blev Svensson tvåa på den andra etappen, långdistansen i måndags, och klev upp till andraplats i totalen. Och när det var dags för långdistans på onsdagen slog hon till med en ny andraplats. Men Svensson var 3.06 efter Falköpings Sara Hagström, som ser omutlig ut i täten och nu ökade sitt totala försprång till Svensson: Från 2.49 efter sprinten till 5.55 efter onsdagens långdistans.

KFUM Örebros Ellinor Eriksson tappade däremot tre placeringar i totalen, från sjunde plats till tionde, efter att ha sprungit in på 18:e plats.

Mer från O-ringen:

D20 elit: Tisarens schweiziska Marion Aebi är fortsatt på varannan dags-humör. Fjärdeplatsen på första sträckan blev hastigt, och för Aebi mindre lustigt, en 46:e på andra och ett tapp till 24:e i totalen. Men på onsdagen var Aebi tillbaka och sprang in på sjätte plats och avancerade därmed rejält i totalställningen. Nu är hon elva.

Tyngre för Hagabys Linnéa Holmqvist som låg fyra totalt efter att ha blivit sjua respektive fyra de första två streckorna. Men på onsdagen ramlade hon igenom rejält. Sprang i mål först på 51:a plats, 21.49 från segraren, och är numera på 15:e plats i totalen.

H20 elit: Tisarens Jonathan Aronsson fick en tung start och var på 30:e plats efter andra sträckan. Detta efter att ha blivit 21:a och 54:a på de första två sträckorna. Men på tredjesträckan sprang Aronsson in på sjätte plats och avancerade till 18:e totalt. Klubbkamraten Leif Svensson, för övrigt storebror till Andrea, kom i mål på 18:e och ligger 21:a totalt. Niklas Gustafsson, också Tisaren, är 23:a efter 37:e plats på onsdagen. Oskar Andrén, även han Tisaren, är 25:a efter att ha blivit 29:a på tredje etappen.

H18 elit: Jonathan Karlsson, Tisaren, sprang i mål på 14:e plats. Men i totalen är han långt efter, även fast Karlsson avancerade från 79:e till 52:a plats.

H16: Degerfors Filip Jacobsson blev trea och femma på första och andra etappen i äldsta ungdomsklassen. På onsdagen blev han sexa och är kvar på fjärde plats totalt.

Mer läsning

Annons