Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisaren 21:a i Tiomila

Tisarens herrar sprang in på 21:a plats på årets Tiomilaorientering efter en blandad laginsats som överlag var bra, men som hade bud på än bättre.

Annons
Mattias Kyburz

– Det är ett okej resultat, säger lagledare Håkan Carlsson.

- Vårt mål av topp 20, så vi är nära, men inte nöjda. När tre–fyra löpare av tio är besvikna över sina lopp, då är det svårt att infria höga målsättningar.

Tisaren öppnade trevande på första sträckan, men på andra sprang Daniel Attås urstarkt, precis som han gjort hela våren, och tog upp laget till tätklungan.

Inför fjärde sträckan, den ogafflade Långa natten, tappade Tisaren absoluta tätkontakten.

”Lite oflyt”– Vi hade lite oflyt inför de ogafflade sträckorna i natt, där fick vi inte till det och då blir man dubbelt bestraffad, eftersom man tappar det viktiga draget på sträckan efter.

På långa natten sprang dock Jonas Merz mycket bra ändå och tog tio placeringar upp till 21:a plats. Därefter växlade laget mellan 16 och 19 plats fram till sista sträckan där Mattias Kyburz såg till att laget hamnade på en slutlig 21:a plats.

– Det som är positivt är att trots att vi inte är nöjda så kommer vi på så pass bra placering. Förra året var känslan densamma på löparnas insatser, men då kom vi 35:a. - Det gör att det känns mycket bra inför sjumannastafetten Jukola i juni och Tiomila kommande år. Vi har helt enkelt höjt vår lägstanivå, säger Håkan Carlsson.

Näst bästa länslag blev KFUM Örebro på 60:e plats efter en jämn laginsats hela stafetten följt av Hagaby som slutade 73:a.

Vann tävlingen gjorde finska Kalevan Rasti.

Mer läsning

Annons