Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka EM-guldet till Tisarens stjärna

Tredje EM-distansen. Tredje överlägsna EM-guldet. OK Tisarens Simone Niggli krossade allt motstånd i lördagens sprint och har nu vunnit alla de individuella EM-gulden. Lilian Forsgren blev tolva.

Annons

Schweiziskan Simone Niggli besegrade hela den övriga världseliten med överlägsna 32 sekunder på den korta sprintbanan runt Lugnets skidstadion i Falun och kunde i mål inkassera karriärens tionde och veckans tredje EM-guld, närmast före Sveriges Lena Eliasson som tog silvret.

Niggli, som har 17 VM-guld på meritlistan och som från och med i år tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, ledde från start till mål och har i och med segern tagit tre individuella guld av tre möjliga i årets EM.

- Jag kan inte tro det själv faktiskt. Jag kunde slappna av efter första guldet i medeldistansloppet och har kunnat njuta av loppen. Dagens lopp var jättefysiskt och det var bara att trycka på från start till mål. Jag gjorde en sväng till första och en liten miss efter varvningen, men det räckte ändå, säger Niggli till SVT.

När EM i morgon avslutas med stafetterna hoppas Niggli på en ny medalj med sitt Schweiz.

- Jag hade inte så pigga ben i dag, så nu gäller det att ladda om. I en stafett jobbar man för varandra, säger Niggli till SVT.

Dagens sprintdistans var EM-debut för OK Tisarens Lilian Forsgren som slutade på tolfte plats, mindre än en minut från pallen men 1.49 bakom klubbkompisen Niggli.

I herrarnas sprint tog Karlstadsbördige Jonas Leandersson veckans första svenska guldmedalj när han slog Kiril Nikolov, Bulgarien, med fem sekunder. Tisarens schweizare Matthias Kyburz blev sexa, 26 sekunder bakom Leandersson.

Mer läsning

Annons