Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bästa till Örebro

Världens bästa orienterare på både herr- och damsidan har anmält sig till O-ringen i Örebro i sommar.

Annons
Simone Niggli-Luder, världsetta

Om drygt fyra månader avgörs världens största orienteringstävling i Örebro. En stor del av världseliten har redan anmält sig, bland andra de båda ettorna på världsrankingen, schweizarna Simone Niggli-Luder och Daniel Hubman.

I damklassen är det dessutom klart att Sveriges bästa orienterare, världsfyran Helena Jansson, kommer för att försöka upprepa segern i förra årets O-ringen, då hon vann före just Simone Niggli-Luder. En intressant start gör också före detta Örebroorienteraren Maria Magnusson.

På herrsidan har redan fyra löpare på världsrankingens tio i topp-lista anmält sig. Förutom Daniel Hubman är det världstrean Andrey Krahmov, Martin Johansson som är rankad sjua och Valentin Novikov som är rankad åtta.

Martin Johansson vann O-ringen  förra året och är för många känd också som längdskidåkare av landslagsklass. Han gjorde i vintras världscupdebut i skidor i Otenpää.

5 100 orienterare, både motionärer och elitlöpare, är i dagsläget anmälda till sommarens O-ringen i Örebro. Arrangörerna räknar med att 18 000 kommer att anmäla sig. Tävlingen avgörs med fem etapper under sista veckan i juli.

Daniel Hubman, världsetta.

Mer läsning

Annons