Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK åkte till Grimsta och somnade om

Det skulle brinna igen, men blev aldrig ens ljummet. Jag fattar ingenting, för att citera en av Winnerbäcks grinigare titlar.

Annons

ÖSK åkte till Stockholm för att hitta rätt spår, men drog rätt ut i en håglös öken av tappade sugar. Det är inte särskilt flashigt att spela boll på Grimsta IP, men det finns inga ursäkter för den brist på engagemang den vitsvarta elvan uppvisade i går.

Eric Bassombeng, som känt sig missförstådd och saknat förklaringar till tidigare petningar, fick chansen från start. Kameruniern tackade för förtroendet med att ge Brommapojkarna 1–0 efter en minut och 57 sekunder. Ett slappt dribblingsförsök i sämsta tänkbara läge gav Olof Guterstam möjlighet att överrumpla ÖSK-försvaret med ett inlägg som Mauricio Albornoz styrde i mål.

Jag tvivlar på att Bassombeng behöver någon förklaring till att han blev utbytt strax efter paus, vid 3–0. Jag undrar bara varför Sixten Boström inte gjorde det bytet medan det fortfarande var match.

Marcus Astvald kom in och gjorde vad han i stort sett var ensam om – tog initiativ, drev upp tempo och anföll.

Inte i några andra ögon såg jag annat än tomhet. Inte ens målvakten John Alvbåge såg förbannad ut. Det säger mig att något är fundamentalt fel. ÖSK kämpade inte ens. ÖSK ville ingenting, vann inga avgörande närkamper. ÖSK åkte till Grimsta, drog täcket över huvudet och somnade om.

Jag vet inget om Sixten Boströms förmåga att förbereda sina spelare, att trycka på rätt knappar för att göra dem lagom arga, lagom glada, lagom aggressiva. Men alla tecken säger att något fattas i det avseendet.

Försvarsarbetet har definitivt inte främjats av Boströms okonventionella val av mittbackar de senaste matcherna.

Mot Malmö var Michael Almebäck avstängd – en matchotränad Patrik Anttonen fick uppdraget att ersätta. 0–3.

Mot BP var Magnus Wikström avstängd – Fredrik Nordback togs ned från mittfältet. 0–3.

Bertin Zé och Glenn Holgersson diskvalificerade. De två måste ha väldigt dålig form för att rättfärdiga Sixtens val. I alla fall i mina ögon.

Ändå: Det är för lätt att lägga skulden på tränaren. Elva spelare som inte vill någonting är elva spelare som måste rannsaka sig själva först och främst. Startar man en allsvensk match så duger det inte en enda dag i veckan att vara tvåa in och ur snart sagt varje närkamp.

Passningskvalitet i division 5-klass, ett evigt rullande i backlinjen och spelare som gömmer sig bakom varandra för att slippa misslyckas.

Fyra matcher i rad utan mål framåt. Så länge man skapar chanser är det ingen fara. Men ÖSK har på fyra matcher skapat alldeles för få chanser.

Vart tog spelglädjen vägen?

Jag fattar ingenting.

Annons