Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK kandidat till Guldklockan

ÖSK, med lagkaptenen Magnus Wikström, är en av kandidaterna till NA:s guldklocka 2010, priset till den som utfört årets främsta och populäraste lokala idrottsprestation.

Annons

Hur känns det?– Vi känner oss nog rätt så stolta över att vara nominerade. Det är väldigt trevligt.

Hur rankar du året som har varit?– Det är klart att året har varit en framgångsaga för oss. Vi är absolut stolta och nöjda även om man inte ska överdriva, det var ju trots allt två lag som var bättre.

Vad var bra och dåligt under säsongen?– Under våren var vi inte helt nöjda med hemmamatcherna mot Gais (0–2) och Mjällby (0–2). Det finns inga lätta poäng i allsvenskan, men där presterade vi inte som vi hade önskat.

- Höjdpunkten var nog hemmamatchen mot Helsingborg (3–0) som blev väldigt lyckad för oss. Det var stort fokus på den matchen på förhand och att då göra ett så pass bra resultat gör att effekten blir väldigt stor. Det ingav respekt att slå serieledarna så övertygande. Överlag blev vårt hemmaspel bättre och bättre under säsongen.

Vad är ambitionen inför nästa säsong?– Det är att jobba ihop ett lag som är redo att vara med och slåss där uppe igen. Något annat finns inte för någon i föreningen. Att det sedan inte är klart exakt hur truppen ska se ut är inte konstigt. Det var likadant vid den här tidpunkten förra året och då lyckades föreningen med att räta ut frågetecknen. Och det tror jag att man kommer att göra igen.

Spännande att prova spel i Europa?– För egen del har jag redan gjort det med Gefle. Vi mötte ett lag från Wales och blev utslagna direkt. Hemmamatchen spelades på Råsunda inför några hundra åskådare eftersom Strömvallen inte var godkänd så det var inte riktigt cupäventyret som jag drömde om. Den här gången ska det bli roligare och att få möta internationellt motstånd är utvecklande. Sedan får vi se hur långt det kan bära.

Din egen favorit till Guldklockan?– Det är jättesvårt, men jag säger Emilia Fahlin. Hon har gjort starka insatser.

Kandidat 4, NA:s guldklocka

Namn: Örebro SK.

Idrott: Fotboll.

Motivering: Trea i herrallsvenskan 2010. Klubbens näst bästa placering genom tiderna. Sixten Boström nominerad till årets tränare på Fotbollsgalan.

Mer läsning

Annons