Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otacksamt läge - för båda parter

Att ta hit en provspelare bara två dagar innan transferfönstret stänger är förstås inte idealiskt. Varken för ÖSK eller Brunet Hay Pino.

Annons

För det är inte helt lätt att hinna skapa sig en uppfattning om en spelare på bara två provträningar. I synnerhet inte om man flugit 14 timmar dagen innan från Panama city i Centralamerika och slängs in på en konstgräsplan på andra sidan jordklotet – klockan nio på morgonen.

Det medgav Sixten Boström som ville ge Brunet en träning till innan han uttalade sig närmare om spelaren.

Men hur såg han ut då? Spelaren som eventuellt kan komma att ersätta Andreas Haddad på den centrala anfallspositionen. Jättesvårt att säga. Han hade en lite lunkade stil, men visade prov på ganska fin teknik under tvåmålsspelet, bland annat två tunnlar och ett skott i bortre krysset ur en snäv vinkel. Och han hade vassa nickar på avslutsträningen.

Annars var Brunet ganska anonym. Tempot var kanske det största frågetecknet.

Men vem vet. Kanske blir han en succévärvning? För i nuläget verkar inte ÖSK har några andra anfallsalternativ att plocka in. För i så fall måste man slå till direkt, utan att ge den spelaren en provträning eftersom det inte finns tid för det. Nu vet jag inte hur ÖSK resonerar.

Men jag tror ändå att man väljer att ge Brunet Hay Pino ett kontrakt säsongen ut. Lite köpa grisen i säcken. Troligtvis är det inte en jättedyr lösning.

Det riktas nu kritik från supporterhåll att ÖSK varit för dåliga på att scouta anfallare och saknas kontaktnät ute i världen.

Då måste man ha i åtanke att etablerade anfallare, som dessutom är ekonomiskt gynnsamma, inte direkt växer på träd. Det är en verklighet för alla allsvenska klubbar.

Mer läsning

Annons