Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peters beslut skapar trygghet

Att ta ett lag, en klubb någonstans är aldrig en ensam människas arbete. Så många komponenter måste med, så många funktioner fyllas och utvecklas.
Ändå påstår jag utan att blinka att det finns tre personer, utan vilka det som faktiskt hänt inte alls hade hänt.

Annons

Mikael Fahlander med plånbok och engagemang i lika delar, övermåttliga båda två.

Lars ”Mozart” Andersson med en fenomenal förmåga att skapa trivsel och trygghet.

Peter Andersson med en vinnarskalle av mått som får vilken hattmakare som helst att gå in i väggen. Så har det alltid varit. Jag vet, vi växte upp i och runt samma rinkar.

Peter Andersson var en skicklig hockeyspelare. En ledartyp och guldmakare i fyra länder. Han har nu bevisat sig som tränare, och gjort det med imponerande noggrannhet och ett jäkligt hårt jobb.

Att Peter Andersson på tröskeln till kvalserien väljer att nobba AIK och Lugano och jag vet inte vilka var grymt viktigt för Örebro Hockey.

Det sänder ett tydligt budskap till spelare, ledare, sponsorer, publik... till alla som är inblandade, att det är inte nu eller aldrig. Elitserien finns där som ett uttalat mål, men det måste inte ske nu.

Jag tror att det kan hjälpa till att skapa just det lugn, den trygghet som laget behöver nu när allt ställs på sin spets.

Att vara hockeytränare är ett jobb. Jag tycker att det var kul att höra att det fortfarande kan vara lite mer än så. ”Det hade känts jävligt konstigt att möta Örebro i elitserien nästa säsong”. Det var ett scenario att undvika.

Att ta en hockeyklubb från hopplöst osexiga division 1 till elitserien är inget litet företag. Att göra det på tre och ett halvt år är inget mindre än formidabelt.

Örebro Hockey är inte framme. Verkligen inte. Det sista steget, att ta sig hel igenom en kvalserie, är extremt halt och snubbligt.

Det blir lite mindre vanskligt när man vet att livet på andra sidan inte rasar samman om det inte går vägen.

Det finns givetvis andra tränare, och Örebro är just nu en attraktiv klubb att träna. Men jag tror att det är viktigt att behålla de mest centrala figurerna ett tag till för att inte tappa fart och riktning.

Den klena form som laget visat upp på sistone har satt fart på tvivlare i alla tänkbara skepnader. Positivt i det är att allsvenskans vinnare blivit av med allt eventuellt favorittryck.

Mer läsning

Annons