Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna inte bort Conny i Örebro

Hur mycket som helst har sagts och skrivits om Conny Strömbergs sorti från den allsvenska scenen.
Jag tycker att några saker är viktiga att understryka.

Annons

När förre hockeytränaren Leif Strömberg står i viasat hockey och säger att han aldrig skulle sparka en spelare som Conny på grund av ett par incidenter så undrar jag hur naiv man får bli.

Är det någon som på allvar tror att det handlar om ”ett par incidenter”?

Örebro Hockey skulle naturligtvis inte göra sig av med spelaren som leder, ledde vid det här laget, poängligan om det handlade om ett par isolerade händelser. Det bör var och en kunna räkna ut.

Det är heller inte så att klubben sparkat ut Conny Strömberg, lämnat honom på gatan. Jag vet att det arbetas för att ge Conny möjlighet att få hjälp med att lösa de problem han har.

Jag vet att klubben bryr sig om människan Conny Strömberg.

Jag är alls inte säker på att vi sett Conny i Örebro Hockey för sista gången.

Klubben har satt ned foten hårt i ett läge då det var nödvändigt. Om Conny tar till sig allvaret, visar att han är beredd att förändra ett beteende som inte fungerar, så tror jag inte att klubbens företrädare är sämre än att de också kan ändra ståndpunkt.

Det är ett stort steg, och det är Conny Strömberg som har pucken. Jag hoppas att han levererar en passning som gör att ledare och spelare i Örebro Hockey förstår att han menar allvar.

Det är det bästa som kan hända, för alla inblandade, i den trista härva som spelats upp den senaste veckan.

Conny Strömberg placeras nu i alla möjliga klubbar. Inte minst Västerås ligger på. Tror jag inte ett dugg på. Conny behöver inte en ny klubb, utan en ny väg i sitt förhållande till alkohol. Tar han det steget så tror jag att han har en klubb.

Mycket talade emot Örebro Hockey i går. Tre raka hemmaförluster, två raka förluster mot Vik och ingen vidare derbystatistik överhuvudtaget.

Men Strömberg-affären ovanpå det så hade spelarna mycket att bevisa, inte minst för sig själva, och det syntes. Stundtals slarvigt på ett sätt som jag bara kan tillskriva nerver.

Spelare som vill mycket men inte riktigt vet om de törs.

Därför var det av oerhörd vikt att vinna. Man nästan såg tv-apparater och pianon ramla av axlarna på de rödvita när Alexander Deilert smaskade in 3–2 i förlängningen.

Jag tror inte att formen fattas. Jag tror att det varit självförtroende under den senaste tidens rabalder. Jag tror också att det kan ha återvänt nu.

Örebro gjorde två mål i powerplay, även om det första tekniskt sett var i spel fem mot fem. Conny Strömbergs bästa disciplin. Två på sex försök är bra.

Nu väntar en ny, tuff period på örebroarna. Sundsvall söndag, sedan Malmö och Leksand i veckan. Det är slutspelsmånad, som Vik-tränaren Mats Walltin sa. Mycket avgörs den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons