Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord trots ny hjärtoperation

För två månader sen opererade han hjärtat. I går stod Johan Röjler, 29, på isen igen – och satte nytt svenskt rekord på 1 500 meter kort bana.

Annons

 – Det kändes ok. Men prio ett nu är att hjärtat ska bli bra, säger han.

Enligt läkarna ska det vara fritt fram för Johan att köra fullt ut om det inte har uppstått några komplikationer sex månader efter operationen.

Det har nu gått två månader sedan han opererades för sitt förmaksflimmer, som innebär att hjärtat slår snabbt och oregelbundet i allt från några timmar upp till ett dygn.

– Det har känts bra. Jag har inte haft några komplikationer. Jag ska iväg på ett återbesök inom några veckor, så får jag se vad läkarna säger.

Andra operationenDet var Johan Röjlers andra hjärtoperation. Den första gjorde han på thoraxkliniken på Karolinksa sjukhuset i Stockholm 2006.

I nuläget är han försiktig med att sätta upp mål inför framtiden – bland annat om det blir en fjärde OS-satsning eller inte.

– Prio ett nu är att hjärtat ska bli bra i gen. Det andra får vi ta när det kommer om det blir aktuellt, säger han.

– Men visst är jag sugen på OS. Jag älskar att åka skridskor. Men det är samtidigt många andra pusselbitar som ska falla på plats. Innan OS i Vancouver körde jag heltid, men så ser det inte riktigt ut nu. Det är lugnare med träningen. Så det är en helt annorlunda situation jämfört med för ett år sedan.

Tillbaka på isenMen i går var Johan Röjler tillbaka på isen igen. Och han ställdes mot brorsan Ola på distansen 1 500 meter innan bandymatchen mellan ÖSK och Finspång. Och än så länge är storebror starkast. Johan vann på tiden 1.58.06 och satte därmed nytt svenskt rekord på distansen på kort bana.

– Men det kändes ganska tungt. En sån här mindre bana, med snävare kurvor och kortare raksträckor, tar mer på krafterna, säger Johan.

Ola Röjler, 25, körde in på tiden 2.00.42.

– Så det var nytt personligt rekord för mig. Jag hade hoppats på en tid under två minuter. Men jag tycker att jag har en bra form nu och siktar på världscupen, säger han.

Ola satsarMen Ola Röjler fick ett stort avbrott mitt i den nuvarande säsongen när han åkte på en hjärnskakning under en träning med Adolfsberg i division 3 i september.

– Jag nickade ett hårt inlägg som tydligen tog ganska illa. Mitt minne kom tillbaka sen på USÖ. Jag var tvungen att vila i fyra veckor sen, så då tappade man en hel del, speciellt med tanke på att jag skulle ha haft min formtopp i oktober.

Men enligt Ola blir det nu full fokus på skridskoåkningen. Fotbollen lägger han åt sidan – tills vidare.

– Det går inte att kombinera båda två. Det blir en halvdan satsning isåfall, säger han.

Mer läsning

Annons