Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra V75-segern för Örebrohäst

Mind Your Face och Lars Friberg är häst och tränare i ropet på Örebrotravet för dagen, åtminstone då det gäller V75. På Axevalla på lördagen tog de tillsammans andra V75-segern för året.

Annons

Erik Adielsson körde Örebrohästen den här gången och det löste sig perfekt. Han fick först tredje sedan andra ut medan tempot var stenhårt. Erik satt i en bra rygg och kunde vänta med attacken till mitt i sista kurvan. Greppet kopplades enkelt in på upploppet och sedan kunde Erik Adielsson sitta lugn och bara titta sig omkring bakom den formstarka 6-åringen.

– Det är svårt att räkna ut att loppet ska bli kört som det blev men det var bra för oss. På upploppet ville jag titta mig lite extra om så jag inte skulle missa något, det hade ju varit försmädligt att förlora på skit på glasögonen, skojar Erik efter segern.

Mind Your Face var favorit i denna sin silverdebut och segern var inte helt oväntad för tränaren Lars Friberg. Det gjorde han klart för oss då vi pratade med honom inför. Han berättade även om Mind Your Face kommande matchning.

– Vi hade planerat att åka till Frankrike men då stämde inte logistiken så vi fick ta detta istället. Sen är det ganska länge till en eventuell final så han ska få en liten paus efter detta lopp, berättade Friberg inför loppet.

Sagohästen Food Money var tillsammans med Mercedes Balogh favorit i gulddivisionen och det blev en tredjeplats från ledningen.

Mer läsning

Annons