Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets tredje V75-seger för Örebrohästen

Lars Fribergs och Mind Your Faces framgångar fortsätter.

Annons

På Solvalla på lördagen vann de årets tredje V75-seger, denna gång finalen i Silverdivision med 220 000 kronor till vinnaren.

Erik Adielsson körde precis som oftast och han var bra med i en mycket rivig inledning. Då körningen lagt sig något efter ett varv körde Erik till och Mind Your Face kunde ta över ledningen. På sista långsidan fick han favoriten Zonguldak på utsidan om sig och bakifrån attackerade On Hold.

Det är tuffa konkurrenter men det var inga problem för Mind Your Face att avfärda dem via 1.12,3 sista varvet medan segertiden blev 1.12,1/2 140a.

Detta var hästens 13:e raka V75-start, den tredje segern på fyra starter i travets elitserie detta år.

– Det känns otroligt bra. Han fick en planerad pust efter segern i Axevalla. Sen gjorde han ett mycket bra lopp senast i Eskilstuna så vi hade lite förhoppningar på honom i dag, berättar tränare Lars Friberg efter segern.

Kusken Erik Adielsson var givetvis riktigt nöjd även han.

– Han kändes otroligt bra i provstarten och då bestämde jag mig för att vara offensiv. Visst kostade det lite att komma till ledningen men det kändes ändå bra, berättar Erik Adielsson.

Utanför V75 var det framgångar för Fredrik Söderbergs Antagonista som efter en perfekt ritt av Sofia Adolfsson väldigt enkelt vann ett montélopp. I stoeliten satt Lars Fribergs Stylish Hanover fast som fyra efter en invändig löpning.

Mer läsning

Annons