Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritseger i storloppet

Det blev förhandsfavoriten Spring Erom som i ganska bekväm stil tog hem ett mycket rafflande och spännande Orebro Intn´l med 400 000 kronor till vinnaren på Örebrotravet på lördagen.

Annons

Spring Erom hamnade som väntat långt bak från sina dubbla tillägg men under vägen tog han sig successivt framåt i andraspår allt eftersom man bytte ledare därframm. Inför slutrundan satt Spring Erom i andra ut och han attackerade på sista långsidan. I slutsvängen kopplade greppet och han hade heller inga stora problem att hålla vasst avslutande Infatti November ifrån sig.

Spring Erom, som tränas av Håkan Olofsson i Halmstad och kördes till seger av Björn Goop, vann på tiden 1.14,2/3 180 vilket blott är fyra tiondelar över Max Flukts svenska rekord.

Håkan Olofsson var givetvis mycket nöjd med sin häst efter segern och man har stora planer för den här 5-åringen.

- Det här känns helt underbart. Han är bra och jag hoppas att vi inte fått reda på ännu hur bra han är. Jag hoppas vi får en inbjudan till Oslo Grand Prix om två veckor, det loppet skulle passa bra i tiden, säger Håkan med en passning till Bjerke-banan.

Björn Goop hyllades för sin kuskinsats och han hade följande att säga om segern:

- Det här är riktigt stort för Orebro Intn´l har blivit en klassiker. Vi hade bestämt på förhand att köra ett snällt lopp med hästen. Det löste sig väldigt bra och vi kunde vänta med att attackera.

- Säker på att vinna kan man aldrig vara men jag tyckte att jag hade kontroll på loppet under slutvarvet. Det är mycket Håkans förtjänst att Spring Erom är så här bra. Han har tränat och matchat honom klokt hela tiden, säger Björn.

Spring Erom var bländande bland många fina prestationer på Örebro den här eftermiddagen. Chimall T.T.s insats stack ut vilket även Conrads Garlands gjorde.

LÄS MER från V75-dagen på Örebrotravet i söndagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons