Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Får rida supertävlingen

Han petades från VM – men nu får Niklas Jonsson chansen i nationshoppningsfinalen i Barcelona. Största uppdraget hittills för den OS-satsande Örebroryttaren.

Annons
Niklas Jonsson.

Niklas Jonsson, 39, siktar mot OS i Rio de Janeiro 2016 och har tillsammans med sin häst Caral tagit galoppsprång framåt den här säsongen.

Han fanns förvisso bland namnen i bruttotruppen till VM som petades till själva mästerskapet, men i årets nationshoppningar har han gått från klarhet till klarhet och nu står det klart att han är en av fem svenska ryttare som får chansen i den mycket prestigefyllda finalen, i Barcelona 9-12 oktober.

– Nationshoppningsfinalen är det största som finns efter OS, VM och EM, det är en tävling med väldigt hög dignitet och två miljoner euro i prispotten, sa Jonsson i måndagens NA.

Övriga uttagna svenskar är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Alexander Zetterman. Men bara fyra av fem ryttare får ställa upp i respektive omgång av tävlingen.

– Man kan byta ryttare mellan omgångarna, så vi bestämmer på plats hur laguppställningarna ska se ut, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Svenska ridsportförbundets hemsida.

Totalt gör 18 nationer upp i kvalet i Barcelona, de åtta bästa avancerar till lördagens final.

– Målsättningen är självklart att vara med i finalen. Men det är jättetuff konkurrens. Det är precis samma startfält som på VM fast med färre lag. Så det är ett väldigt starkt startfält, säger Söderstrand till hemsidan.

Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons