Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petad – av Rolf-Göran Bengtsson

Niklas Jonsson var snubblande nära att få en plats i svenska laget till fredagens nationshoppning i Falsterbo. Men nu petas Örebroyttaren – till fördel för superstjärnan Rolf-Göran Bengtsson.

Annons
Niklas Jonsson och Caral.

Att dubbel OS-silvermedaljören och Jerringprisvinnaren Rolf-Göran Bengtsson får plats i svenska laget till fredagens nationshoppning i Falsterbo horse show kan låta som en självklarhet – men faktum är att den nyss skadecomebackande superstjärnan kommer till start med en helt oprövade hästen Unita i Skåne, och var nära att ställas åt sidan.

Men i sista stund valde förbundskapten Sylve Söderstrand i stället att ställa formstarka Örebroryttaren Niklas Jonsson och hans Caral åt sidan. De blir i stället reserver i svenska laget.

– Niklas har gjort jättefina rundor här och hans häst har hoppat fantastiskt, han skulle lika gärna kunna vara med. Fram till i går var Rolf-Göran tänkt som femteryttare. Han har en ung häst i Unita och vi visste inte hur hon skulle reagera på den stora gräsbanan. Rolf tyckte att hon hoppade väldigt lätt och avspänt. Det är en trygghet att ha honom i laget, därför valde vi att satsa på honom, säger Söderstrand till ridsportförbundets hemsida.

Läs Niklas Jonsson egna tankar om petningen och mycket mer från Falsterbo i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons