Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start för Jonsson i Göteborg

Örebroaren Niklas Jonsson hoppas få rida världscupkvalet i morgon. Men dagens inledning på Göteborg horse show blev inte vad han tänkt sig.

Annons
Niklas Jonsson.

Förvisso gick Jonsson in i tävlingen, en uppvärmningsklass med hinder på 140 centimeter inför helgens tuffare klasser, med lågt ställda förväntningar.

– Det är mest som uppvärmning. Även om det är en tävling är det inget jag går in för, sa han till NA inför tävlingen.

Resultatet blev ingen höjdare. Jonsson och Caral svarade för en rivning och missade tidsgränsen med 27 sekunder, vilket gav ytterligare sju felpoäng. Totalt elva fel, alltså, och en 34:e-plats av 35 startande. Å andra sidan var det Henrik von Eckermann, nybliven vinnare i världscupen, som Jonsson hade efter sig i listan. Finländaren Satu Liukkonen tog hem tävlingen och förstapriset på 49 500 kronor med 13 hundradelars marginal.

Världcupkvalet i Scandinavium avgörs på fredagskvällen, och på lördagen är det dags för Gothenburg trophy. Det är fortfarande oklart vilken av klasserna Jonsson kommer att rida.

Läs mycket mer om Niklas Jonsson inför Göteborg horse show i torsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons