Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roberto persade: ”Chansade på långspurt”

Snöstorm – då slog Karlslunds Kristina Roberto till med karriärens bästa placering.

Annons
Damtäten i König Ludwig lauf (Kristina Roberto i neongul toppluva, skymd bakom Annika Löfström i Team Coops vitblå dress.

I tyska långloppet König Ludwig lauf på söndagsmorgonen dunkade Kristina Roberto till med en sjundeplats. Tangerat bästa i långloppsvärldscupen tillsammans med sjundeplatsen i Vasaloppet i fjol.

I den sydtyska dalgången hängde Karlslundsåkaren med längst framme i täten i över två mil, men fick ge sig när tempot trissades upp i stigningen upp mot slottet Linderhof, drygt halvvägs. I mål, efter 46 kilometer, var Roberto ändå tredje bästa svenska, mindre än fyra minuter bakom segraren Britta Johansson Norgren.

– Det får jag vara nöjd med. Mitt mål är att vara topp tio i de här loppen. Det var roligt, väldigt fina förhållanden och kul att åka, säger Roberto.

– Jag upplevde att det gick ganska lugnt i början, första 20 minuterna. Sedan kom det ett ryck upp mot slottet, och jag låg så långt bak i klungan att jag inte hann uppfatta vad som hände. Jag hamnade tillsammans med Annika Löfström, och sedan åkte vi i princip hela vägen tillsammans. Jag tänkte att jag inte ville spurta mot henne, så jag chansade på att dra en långspurt på fyra–fem kilometer, och den gick hem.

När långloppsvärldscupen nu tar VM-uppehåll kommer Roberto vila, träna och därefter köra Wadköpingsloppet i Ånanboda och Tjejvasan som uppladdning för Vasaloppet.

Roberto, som i fjol blev femma i sammandraget, ligger nu tia i cupen. Hon tappade poäng då hon avstod start i La Diagonela för två veckor sedan.

Mer läsning

Annons