Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gör örebroarna affär av SM-veckan

Artikel 11 av 102
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Vad sägs om en liten etta för 4000 kronor eller en villa för 10 000? Nu försöker örebroarna hyra ut sina bostäder under SM-veckan.– Det känns som om en del har väl höga idéer om vad de tror de kan få betalt, säger Marie Larsson på Örebrokompaniet.

Annons

SM-veckan arrangeras sista veckan i januari. En mängd olika tävlingar hålls på olika platser i och utanför Örebro. Arrangörerna räknar med upp mot 10 000 besökare. Samtidigt pågår Hindersmässan i Örebro. Att det kommer hit en hel del folk är klart och det har fått örebroarna att börja fundera på att hyra ut sina bostäder.

Just nu finns ett antal annonser på Blocket. Under vecka 5 kan man hyra en liten etta vid universitetet för 4000 kronor, eller en villa i Sörby för 10 000. Det går också att hyra större lägenheter och radhus, både i centrala Örebro och Garphyttan. På turistbyrån slussar man just nu alla som är intresserade av att hyra ut under SM-veckan till Blocket.

– Det är det enklaste sättet, säger Marie Larsson, marknadskoordinator på Örebrokompaniet. Vi har ingen egen sådan förmedling utan man får söka på SM-veckan på Blocket.

Liksom under O-ringen så är det en hel del som tar chansen att tjäna en slant. Att hyra ut sin bostad vid ett enstaka tillfälle är ganska okomplicerat.

– Ja, så länge det inte klassas som verksamhet och man har för många bäddar, säger Marie Larsson.

Är det många som vill hyra en privatbostad under den här veckan?

– Det är hemskt svårt att säga. Just nu vet vi inte hur många som kommer att stanna i Örebro hela veckan, många kanske bara åker över dagen. Men visst finns det de som helst hyr ett hus eller en lägenhet, man kanske vill bo tillsammans och äta sin egen mat. Men jag tycker många sätter väldigt höga priser. Såg till exempel någon som hyrde ut ett hus dyrt i Askersund och då måste man ju till och med åka en bra bit, säger Marie Larsson.

Alla artiklar i
SM-veckan 2015
Annons