Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete kan ge lyft till högre höjder

Volleybollsäsongen är över för alldeles för tidigt för båda länslagen. Höstens förhoppningar på en final med två länslag förblev en dröm.

Annons

Mina och många andras förväntningar på Lindesberg och Örebro Volley inför säsongen var höga. Örebro Volley hade i stort sett fått bygga vidare på laget från säsongen innan och dessutom fått tillbaka Sofie Lundberg. Lindesberg hade radat upp värvningar av proffs och svenska landslagsspelare och var mycket kaxiga under försäsongen.

Med facit i hand så har båda lagen underpresterat. Örebro Volley har gjort sin sämsta säsong på över 20 år och man hade ingen chans i kvartsfinalen mot Katrineholm. Lindesberg har visserligen gjort sin historiskt bästa säsong med seger i svenska cupen och silver i båda NM och GP. SM-slutspelet skulle bli höjdpunkten, men efter flera bleka insatser slutade det med ett antiklimax.

Nu väntar några viktiga månader för båda klubbarna. I april och maj bygger man grunden för laget till hösten. Örebro Volley behöver en ny huvudtränare som kan forma ett nytt vinnande lag. Med en ny driven huvudtränare tror jag att Örebro Volley kommer ha ett slagkraftigt lag även nästa säsong. Den största utmaningen ligger givetvis att få ordning på klubbens ekonomi och då krävs nytänkande och hårt arbete.

Lindesberg behöver kvalitetssäkra den sportliga delen. Ibland tror jag att ledningen i Lindesberg tror att det är väldigt enkelt bara för att man har pengar. Erfarenhet saknas i dagsläget men den kan köpas för pengar om man satsar rätt. Nu gäller det att värva rätt proffsspelare till nästa säsong och av årets fem utländska spelare tycker jag bara Marjorie Giordano får mer än G i betyg. Framtiden är mycket ljus för arenan, marknadsarbetet och volleybollgymnasiet 2012 kommer att göra Lindesberg till Sveriges bästa stad för elitvolleyboll.

När jag synar Lindesberg och Örebro Volley så har de helt olika styrkor och svagheter. En korsbefruktning med utbyte av erfarenheter och idéer skulle kunna lyfta båda klubbarna mot högre höjder. Ett sådant utbyte skulle kunna ske på flera plan och det är bara klubbarna och tränarna som sätter gränserna. Tänk att tränarna kunna träffas på regelbunden basis för att dela med sig av scouting och taktik och varför inte även övningar och tekniktankar.

Försäsongen skulle kunna samordnas för att skapa många matchtillfällen till låga kostnader. Utanför planen skulle man kunna samarbeta kring marknadsföring för att bli en starkare aktör i länets tuffa konkurrens.

I min värld finns det bara vinnare i ett samarbete.

Mer läsning

Annons