Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sävehof bäst både på och utanför plan

Nej, det ville sig inte heller vid det 15:e försöket. Sävehof har vuxit ut till ett gigantiskt spöke för de brandgula.
Man kan skratta åt statistik och tycka att varje ny match står för sig själv, men faktum är att Sävehof har skaffat sig ett mentalt övertag på Lindesberg som inte går av för hackor.

Annons

Efter gårdagens tolvmålsförlust är det givetvis frestande att såga Lif-spelarna jäms med fotknölarna. Och visst kan man göra det. Försvarsspelet var stundtals under all kritik och på tok för snällt för att få stopp på motståndarnas jättar – Jonathan Stenbäcken och Johan Jakobsson. När dessutom varken Richard Larsson eller Sébastien Ehnevid inte fick tag i några bollar blev uppförsbacken alldeles för brant.

Om Lindesberg ska nå sin målsättning att sluta bland de fyra bästa i elitserien krävs en rejäl uppryckning i de närmsta matcherna mot Skövde och Guif. Att tappa två poäng mot seriefavoriten Sävehof på bortaplan är egentligen inte mycket att säga om. Däremot var sättet man gjorde det på allt annat än vackert.

Eftersom i stort sett samtliga spelare underpresterade var det inte lätt för Ilija Puljevic att hitta på något i coachningsväg. Med facit i hand kan man ändå tycka att han borde ha gett Robert Jangmo chansen från start som mittnia. Jangmo är värd att få visa vad han går för i en startuppställning utan att hela tiden bli instoppad här och där i ett maskineri som hackar.

Det kan inte vara hugget i sten att Lif alltid ska börja med Tobias Warvne, Herman Arenvang och Binai Aziz på nio meter. 

Mitt i all Lindesbergs-bedrövelse måste Sävehof hyllas. Sveriges bästa klubb – både på ungdoms- och seniorsidan – producerar nya stjärnor på löpande band.

När Lif var nykomling och fick stryk av Sävehof hade laget stjärnor som målvakten Per Sandström, Jonas Larholm, Janne Lennartsson och Spyros Balomenos.

Nu är alla dessa borta, men i stället har de ersatts av killar som är i princip lika bra.

Kanske ska man helt enkelt acceptera att Sävehof är bättre än Lif Lindesberg – både på och utanför planen. 

Organisatoriskt ligger nämligen Partilleklubben också flera steg före. Man har till exempel både en klubbdirektör och en sportchef i sin laguppställning och det är på den nivån man bygger upp den långsiktiga satsning som gör att Sävehof kan vara som bäst år efter år.

Mer läsning

Annons