Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver och brons till Arvidson

Örebro KK fortsätter att skörda framgångar på VM i klassiskt styrkelyft. I dag tog Karolina Arvidson två delgrensmedaljer.

Annons

Arvidson, som så sent som för tre veckor sedan tog VM-silver i bänkpress med utrustning, följde upp med dubbla medaljer i delgrenar i klassiska styrkelyfts-VM som avgörs i Stockholm den här veckan.

Karolina inledde med en bronspeng i knäböj, där hon klarade 140 kilo, och fortsatte med ett silver i hennes specialgren bänkpress. Där noterade Arvidson 102,5 kilo, samma som finländskan Johanna Kankus som tilldelades guldet tack vare fyra hekto lägre kroppsvikt. Där missade Arvidson ett lyft på 105 kilo som hade räckt för guldet.

Inför avslutande marklyftet låg Karolina tvåa i totalen, en placering hon inte hade någon chans att försvara. Efter att ha klarat 145 kilo i andra försöket hade Karolina halkat ned till femte plats och la då på 20 kilo extra för att dra för en medalj. Ett försök som misslyckades.

Finskan Kankus vann på 425 kilo, polskan Marzena Piter blev tvåa på 412, och ryskan Tatiana Zubkova blev trea på 405. Karolina noterade 387,5 kilo på femteplatsen.

ÖKK:s Lars Berglund tävlade också i dag, men missade medaljer. Närmast var han i bänkpress, där han tog samma vikt som tvåan och trean men föll på tyngst kroppsvikt.

ÖKK har, i och med Karolinas två medaljer, nu samlat ihop två totalmedaljer och sju delgrensmedaljer på fem starter i VM.

Mer läsning

Annons