Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna vill sätta punkt

Anna Lindberg ser slutet på en lång och framgångsrik karriär.
Punkten vill hon sätta i och med sitt femte OS, i London 2012.
– Sedan är det dags att göra något annat, säger hon till TT.

Annons

På lördagen väntar tremeterssvikten för Boforshopparen. Fyra dagar efter EM-silvret från en meter. I comebacken, bara drygt ett år efter att hon fött sonen Yelverton. Nu berättar 28-åringen att hennes sista stora mästerskap blir OS i London om två år. Det är då hon tänker sätta punkt för sin framgångsrika karriär.

– Det känns nästan som att man är på övertid nu. Det kommer att bli svårt när man ska sluta, men så blir det nog oavsett när man gör det. Jag har hållit på så länge, nästan hela mitt liv. Det är viktigt att man går vidare, säger hon.

"Det finns annat i livet"

– Den största förändringen är att nu så finns det något annat i livet som är viktigare. I bland kan idrotten bli så stor och viktig så att det nästan blir negativt. När det inte stämmer så blir man vansinnigt frustrerad. Nu känner jag att om jag gör ett litet sämre träningspass så kommer man ändå hem och kan släppa det på ett annat sätt. Det är jättepositivt. Sedan gillar jag barn och när man får ett eget så är det så stort, det är svårt att beskriva, barn ger så mycket glädje. Man är nog lite mer avslappnad.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons