Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerdin årets konstsimmare

Malin Gerdin var återigen den stora dominanten i svensk konstsim under året som gick. 
Nu har hon utsetts till årets konstsimmare - för femte gången de senaste sex åren.

Annons

2013 blev ett succé-år för Malin Gerdin. Hon nådde ett stort internationellt mästerskap i och med sitt deltagande i VM i Barcelona, något som verkligen inte hör till vanligheterna för svenska konstsimmare.  Väl där var hon dessutom nära att nå final och slutade på en 22:a plats. 

Mot den bakgrunden var det inte heller helt överraskande att Gerdin, som representerar Örebro Simallians, skulle utses till årets konstsimmare 2013 av svenska simförbundet. Så här skriver juryn bland annat i sin motivering: 

"Malin har inspirerat övriga konstsimmare i landet och utgör ett föredöme för alla genom sin målmedvetenhet och sin glädje".

Hon fick priset för första gången 2008 och har sedan dess fått samma utmärkelse även 2010, 2011 och 2012.

Malin Gerdin var även nominerad till NA:s guldklocka för sina prestationer under 2013. I november valde hon dock att avsluta sin karriär, blott 20 år gammal.

- Jag har lagt baddräkten på hyllan. Åtminstone för nu. Jag tränar fortfarande, gym och crossfit, så även om det inte blir den hårda konstsimsbiten kan jag fortfarande börja igen om jag skulle känna för det. Men just nu har jag svårt att se att jag gör det valet, sa hon till NA då.

Mer läsning

Annons