Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg utan SOK-stöd

Karlskogas Anna Lindberg är tillbaka för en ny OS--satsning, men något stöd från Sveriges olympiska kommitté (SOK) får hon inte.
- Hon behöver göra ett internationellt gångbart resultat i EM, säger sportchefen Peter Reinebo till TT.

Annons

Efter två års mammaledighet från simhoppningen är Anna Lindberg tillbaka på 1-meterssvikten vidi EM i Budapest under tisdagen. Den 28-åriga Karlskogahopparen slutade sexa i Peking i sin fjärde OS-start och har hoppats på ekonomiskt stöd från SOK.

Men trots starka meriter, bland annat tre EM-guld, väljer SOK att avvakta. Lindberg menar att hon har en viss förståelse för SOK:s beslut, men uttrycker samtigt kritik mot deras sätt att följa henne.

- Det kanske skulle vara bra om de ser lite vad som händer på hemmaplan. Det är ju svårt om man aldrig är på plats och tittar. Det är klart att det är tråkigt att stödet inte finns, speciellt nu när man har familj så blir det ännu viktigare. Det skulle betyda jättemycket för mig och det har det alltid gjort för oss som håller på med små idrotter där det är lite pengar, säger Lindberg till TT.

Peter Reinebo, som är sportchef i SOK, anser att simförbundet ensamma ska ta  det ekonomiska ansvaret.

- Det är rimligt att de tar kostnaden för återetableringen. Vi hanterar inte barnafödande på något särskilt sätt, utan vi pausar det ekonomiska stödet även för de som är borta för skador eller om man byter gren, men de har fortfarande tillgång till vår medicinska expertis och liknande, säger han till TT.

Mer läsning

Annons