Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Högdal i konstsim

Örebro Simallians framgångsrika Anna Högdal fortsätter att plocka medaljer. I helgen blev hon både svensk och nordisk mästare i soloklassen.

Annons
Anna Högdal.

Sju konstsimmare från ÖSA var på plats i Mölndal för att tävla i SM och NM. Med sig hem hade de inte mindre än tre SM-guld och ett NM-guld, ett SM-silver och två NM-silver samt ett SM-brons.

Anna Högdal blev både svensk och nordisk mästare i soloklassen. I det nordiska mästerskapet blev det en hård kamp om guldet. Efter lördagens tekniska program låg Anna på exakt samma poäng som Finlands Mira Helmiö.

Vann med sju tiondelar

I det fria programmet under söndagen gjorde Anna en mycket stark simning och kunde ta hem NM-guldet med sju tiondelars marginal.

I det svenska mästerskapet blev det trippel ÖSA på pallen. Anna guld, Malin Gerdin på silverplats och Sara Mehdin på bronsplats.

I parklassen simmade Malin Gerdin/Anna Högdal. I det svenska mästerskapet tog paret hem guldet mycket klart, hela 16 poäng före Växjös par. I det nordiska mästerskapte blev det hårdare. Inför det fria programmet låg Gerdin/Högdal 0,5 poäng efter det bästa finländska paret. Anna och Malin simmade bra i det fria programmet vilket räckte till NM-silver med god marginal före Finlands andra par.

Guld i kombination

I kombinationstävlingen kunde ÖSA ta hem SM-guldet före Jönköpings SS. I NM tog ÖSA silvermedaljen efter Finlands lag. I det vinnande laget simmade Malektha Bahho, Malin Gerdin, Julia Hallström, Anna Högdal, Sara Mehdin, Sara Skoogh och Lydia Wenell. (NA)

Mer läsning

Annons