Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sisu granskar utlandsresorna

Listan med resor växer för Sisu Örebro. NA kan i dag visa att personalen också åkt till Tallinn, Dublin och Marsielle.
Och nu väljer Sisu att granska sina utlandsresor. Dessutom kopplas revisorer in.

Annons

–Det vore korkat att inte räta ut varenda frågetecken, säger Per Jansson, Sisus ordförande.

Till vårens stämma föreslås också att en tydlig policy tas fram.

Per Jansson och Sisu har efter NA:s artiklar om de frekventa utbildningsresorna bestämt sig för att kalla till ett styrelsemöte i nästa vecka.

– Vi får själva kritiskt granska det vi gör och det perspektiv ni målat upp. Till stämman i vår ska vi föreslå att vi får en tydlig policy för alla utbildningar inom distriktet. Det måste vara klart och tydligt så att alla är med på det.

Har ni varit för dåliga med att informera om era resor utåt?

– Ja, mycket handlar om information. Vi får titta på vilket sätt som vi motiverar våra utbildningsresor.

Sisus egna revisorer får också uppdraget att särskilt revidera personalens utbildningsresor inför stämman som hålls i vår, där samtliga medlemmar samlas för att tycka till.

– Inga frågetecken ska få finnas kvar. Inför stämman vore det korkat att inte förtydliga allt så att vi rätar ut varenda frågetecken, säger Sisus ordförande.

Sisu i siffror

Sisu idrottsutbildarna Örebro län är det distrikt i landet som har den största verksamheten per invånare i landet. Varje år deltar 18 000 unika länsinvånare från 50 idrotter inom 375 idrottsföreningar.

Årligen genomförs 6 500 utbildningar, 5 926 cirklar, 410 kurser, 351 föreläsningar, 421 kulturarrangemang och 133 utvecklingsarbeten. Verksamhet bedrivs främst i klubbstugor och andra lokala miljöer. Varje kväll, året runt, pågår i snitt 113 cirklar i Örebros idrottslän.

Örebro läns 15 idrottskonsulenter har ansvar för en eller flera idrotter och ägnar i genomsnitt halva sin tid åt planering och halva sin tid ute på plats hos föreningarna. Det kan vara som värd under en föreläsning eller som bollplank för utbildning och utveckling.

Källa: Sisu Örebro

Mer läsning

Annons