Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixtens lyft gav SM-guld

Sixten Isaksson, Örebro KK, blev svensk mästare i tyngdlyftning. Han vann 77-kilosklassen efter en imponernade upphämtning.

Annons
Sixten Isaksson.

Sixten var bara fyra efter ryckmomentet där han lyfte 110 kilo. Då var han sju kilo sämre än ledaren André Aldenhov.

- Det såg inte jätteljust ut och det kändes som jag behövde göra stora lyft i stötmomentet för att ha en chans, säger Sixten.

Men chansen fick han efter att konkurrenterna började misslyckas och Sixten såg sin chans och chansade.

- Jag och min matchare bestämde oss för att gå upp på 140 kilo. Skulle jag klara det skulle jag gå upp på guldplats med en lyftare kvar.

Och Sixten skulle klara det. Medaljplatsen var säkrad, men det krävdes alltså att sista lyftaren Sundsvalls Daniel Skoglund skulle bomma sina försök för att guldet skulle säkras. Och Skoglund bommade - SM-guld till en euforisk Sixten Isaksson.

- Helt underbart. Speciellt eftersom jag kom bakifrån och det inte var många som trodde på mig. Fast det var eufori redan när jag lyckades lyfta 140 kilo, jublar Sixten som valt att gå ner en viktklass. Tidigare tävlade han i 85-kilosklassen. 

- Men då vägde jag bara 82 kilo så jag kunde välja mellan att gå försöka gå upp några kilon, eller att gå ner en viktklass och bli mer konkurrenskraftig, berättar Sixten.

Han valde det sistnämnda alternativet. Ett val han knappast ångrar. Efter guldet firade han med pizza och öl.

- Härligt med kolhydrater. Det behövs efter viktnedgången, säger Sixten och skrattar.

Mer läsning

Annons