Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skicka Darth Vader till Sundsvall

Fick just ett pressutskick från Basketförbundet om All star-match i februari. Nord mot syd.
Amerikansierat med dunk-, skills- och trepoängstävling.
Men uselt upplägg att klubbarna själva väljer vilka två spelare de vill ska spela i Sundsvalls Sporthall.
Tycker Eco ska skicka Darth Vader-snubben som alltid var på hemmamatcherna – och bloggade på klubbens hemsida – i början av förra säsongen.
Det var i alla fall en lirare som bar på kraften.

Annons

Eco har ett klart uttalat mål att ta sig till slutspel den här säsongen. Förra säsongen föll man som en uttorkad maraton-löpare med hakan mot backen – blott ett par centimeter från målsnöret.

För Ecos del tog artistkontrakten slut när det roliga kunde ha börjat och för att inte åka på stora ekonomiska smällar fick ligans bäste spelare – inside-kungen Drazen Klaric – flyga hem innan serien var färdigspelad. Samma förödande effekt som om Argentina skulle sätta Leo Messi på ett plan hem efter gruppspelet i ett VM.

Sett till avstånden mellan toppen och botten i ligan är stegen stora. 57 krävs sannolikt fortfarande som skostorlek i botten om du ska lära dig ta kliv. Eller en plånbok så fet att den skulle spränga bort sömmarna i bakfickan. För Eco är läget inte heller som det var.

Svenska talanger som ska lyfta laget. Billigare så.

Med instruktören Lennart Grundel som mannen med trollspöt. På lång sikt rätt väg. Men just för stunden totalt osexigt. Som att försöka skotta sig fram genom Drottninggatan med snö upp till halsen.

Det går framåt, men långsamt.

Vinn rätt matcher så går du till slutspel. Svårare än så behöver det inte vara. Problemet är bara när du ramlar direkt, slår ena knäet i isen och försöker att halta i kapp.

Då måste du vinna matcherna du normalt sett inte ska vinna. Särskilt på hemmaplan. Som Eco Örebro i kväll hemma mot årets stora sensationslag i ligan, Södertälje Kings.

Fyra poäng på tolv matcher är förstås ett resultat ingen kan anse som godkänt. Hur positiv man än är som människa. Känns lite som att ballongen har börjat pysa.

Eco behöver värva spets för att ta sig bort från den genanta sistaplatsen. Nye Andreas Karlsson jobbar extra vid sidan om planen och har inte levererat.

Lika nye Sean Smith haussades som landslagsaktuell talang och har också sett ut att behöva jobba extra. På träningarna.

Värvningarna har inte färgat laget som förra året när basket-professorn Ivan Stanisak plockade över gamla halta Balkan-favoriter, som spelade med en rea-lapp i pannan och ett utropstecken över den.

Mer läsning

Annons