Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skid-VM - då spärras SVT play på datorn

Under skid-VM i Falun upphör arbetet för en stund på många arbetsplatser. I dag följer många livesändningar via nätet – något som belastat internet mer än vanligt hos exempelvis länsstyrelsen.

Annons
Obs. Bilden är ett montage.

På många arbetsplatser följer medarbetarna skid-VM via internet och SVT Play. Detta har skapat vissa problem och enligt Aftonbladet så blockerar Lantmäteriet SVT Play under några timmar på fredagen då herrarnas stafett ska köras.

Hos länsstyrelsen har viss belastning uppmärksammats under skid-VM hos den gemensamma IT-enhet i Västra Götaland. Många är inne på SVT Play samtidigt.

Detta fick IT-enheten att gå ut med en uppmaning till medarbetarna att begränsa användningen av SVT Play. Något som inte togs så väl emot runt om i landet.

– Många tyckte att det var olämpligt. Vi behöver inga pekpinnar för vi är ju en självständig myndighet. Men det var inte menat så utan mer som en varning, säger Sten Renglin, presskontakt på länsstyrelsen i Örebro län.

– Många här anpassar sin arbetstid för att kunna följa skidorna. Vi ser det inte som något större problem, säger Sten Renglin.

På de andra stora offentliga arbetsplatserna i Örebro får medarbetarna tillgång till den digitala live-sändningen under herrstafetten, det blir ingen blockering av SVT Play.

– Sen kanske man inte ska kolla på tv under arbetstid men det är en annan femma, säger Nizar Chakkour, pressansvarig på SCB.

Inte heller Transportstyrelsen eller kommunen släcker ned skidsändningen.

– Internetbelastningen går upp och ned hela tiden av olika skäl. Vi följer belastningen i realtid och vi har inte sett att det ska vara med i samband med skidorna. Det blir ingen blockering, säger kommunens IT-chef Marcus Cederberg.

Mer läsning

Annons