Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till örebroare

Det blev två SM-guld till Örebrotennisen i Falun. Arijana Korach, Lillån, i dubbel i för tjejer 18-21 år och Anton Johansson, ÖTK, i dubbel för killar i samma ålder.

Annons
Arijana Korach.

Den 18-åriga Lillån-tjejen Arijana Korach, som går sista året på tennisgymnasiet i Eskilstuna, är ett spännande framtidshopp för tennisen i distriktet.

I veckan spelades J-SM i Falun, där hon blev svensk mästare i dubbel och kom tvåa i singel i klassen 18-21 år. I singelfinalen föll Korach i raka set mot Emilia Granström från Lidköping. Dubbelguldet säkrades tillsammans med just Emilia Granström. 6–4, 7–5 mot Amanda Nilsson och Felicia Ahlborg.

Dubbel var helt klart melodin för länets tennis i Falun. Anton Johansson, Örebro TK, tog hem dubbelfinalen i klassen 18-21 år tillsammans med Sebastian Sikh, TK Hobby, som tränar väldigt mycket i Örebro och är örebroare från början. De besegrade Kevin Daun, Västerås, och Edvin Gustafsson, Falun, med 6–4, 6–4.

– De har visat upp servar, returer och volley på ett exemplariskt sätt och deär helt klart värda guldet, säger Eric Johansson, huvudtränare i ÖTK.

ÖTK-killarna William Malm och Viktor Isgren tog sig till semifinal i den yngre klassen, upp till 18 år.

Sebastian Sikh (vänster) och Anton Johansson (höger).

Mer läsning

Annons