Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små marginaler när rätt lag vann

Två cuptitlar på de två senaste tävlingsmatcherna. Det hade nästan varit för bra för att vara sant för Kif Örebro.
Det var det också till slut, men oj så nära det var att Mikael Fahlén fått en drömstart i sin nya klubb.

Annons

Och att två inhoppare blivit hjältar.

När Kif Örebro besegrade Djurgården i höstens final av Svenska cupen fick laget en svettig start. Dåvarande målvakten Kristin Hammarström höll på att bli utvisad när hon fällde Difs Emma Lundh, men klarade sig undan med gult kort och en straff.

Lundh brände sedan elvameterssparken och det som under några minuter såg ut att bli en mardrömsstart kunde istället vändas till något positivt.

I går höll historien på att upprepa sig. Kristin Hammarströms ersättare, isländskan Maria Björg Augustsdottir, tvingades kliva av planen redan efter sju minuter sedan hon fått Elena Sadikus dobbar i knät. Men det man trodde var en tung smäll i solar plexus på Kif visade sig bara vara en lätt klapp på axeln när ersättaren Nina Fellbrandt kom in och storspelade.

22-åriga Fellbrandt, med massor av ungdomslandskamper på meritlistan, har haft en någon otacksam roll i Kif Örebro bakom Kristin Hammarström och inte fått chansen att visa sina färdigheter. I går klev hon rakt in hetluften på Malmö IP och var lugnet själv. Imponerande.

En annan inhoppare, Hanna Ågren, svävade verkligen mellan hopp och förtvivlan på Malmö IP. Hopp när hon efter att hon prickat in 1–0 till Kif efter en passning av Elin Magnusson. Förtvivlan när Hanna, efter att blivit helt frispelad av Sarah Michael, inte lyckades få bollen förbi Thora Helgadottir.

Ett bättre läge att bli cuphjältinna lär Ågren förmodligen aldrig få.

Och extra försmädligt var det förstås att Ldb Malmö i anfallet efter kunde avgöra matchen genom Manon Melis. I den sekvensen kan man verkligen snacka om att det var små marginaler som avgjorde.

Men sett till hela matchen kan det rättvisa i Malmös seger inte diskuteras även om Kif spelade upp sig efter en första halvlek där inte många passningar gick rätt.

Malmö kommer utan tvekan att vara med och slåss om SM-guldet även den här säsongen. Tyresö, Göteborg och Linköping lär enligt alla förhandstips att bli de tuffaste utmanarna.

Kif Örebro då? Ja, kanske kan klubben ställa till det för topplagen om alla bitar faller på plats. I supercupen blev Sarah Michael stundtals alldeles för ensam på topp när Kif inte lyckades hålla i bollen tillräckligt länge för att få upp laget i planen.

Till allsvenska premiären, mot just Malmö, är viktiga kuggarna Emelie Ölander och Sanna Talonen förhoppningsvis tillbaka. Då kan det kanske bli ändring på den saken.

Mer läsning

Annons