Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smekmånaden slut

Nu drar elitserien igång och det är dags för länsborna att välja sin favorit i den maktkamp som länet bjuder på. Det är bara Lindesberg och Örebro Volley som har helt nya tränare i årets elitserie. Båda föreningar rekonstruerar sina satsningar och det är inte helt orealistiskt att de möts i SM-final i vår.

Annons

Men då krävs det bra ledarskap och lag som växer med uppgiften under säsongen. Därför kommer nya tränarna Michael Jensen och Ronny Johansson att vara i hetluften direkt.

Ett stort ansvar vilar på dessa två herrar och deras resa har bara börjat. Smekmånaden är slut. Lindesberg har haft en rosa tid medan Örebro Volley har varvat bra och dåliga resultat. Men man får dock inga medaljer för en bra försäsong. Som tränare i ett damlag har man inte mycket tid på sig att vinna respekt och få medhåll för sina idéer. Det finns alltid spelare som väljer att lägga sin energi på andras fel i stället för att lyfta en träning men sin bästa prestation.

Två och en halv månad har gått och det finns säkert redan grupperingar i både Lindesberg och Örebro Volley som har en egen dagordning. Här har tränaren en stor roll.

För de flesta tränare gäller det att hitta spelare att alliera sig med. Det betyder att man måste få med sig de spelare som har stort inflytande på andra genom att ge dem mer tid med tränare och få dem att känna att deras synpunkter tas på allvar.

Michael i Lindesberg behöver ha den rutinerade duon Matilda Wikander och Anna Rönnbäck på sin sida för att inte tappa sin ställning i gruppen. För Ronny i Örebro Volley kommer det handla om att hålla Sofie Lundberg och Verena Rizzoll glada.

Ett annat viktigt verktyg för att styra och motivera sitt lag är ett bra målsättningsarbete. Lindesberg siktar här högt och vill enligt målsättningen spela SM-final. En målsättning som känns relevant då man förfogar över en mycket bra spelartrupp och känner jag mina gamla spelare rätt så är de inte rädda för att redan idag ta ordet SM-guld i sin mun.

Örebro Volley däremot gör allt för att ta ner egna och andras förväntningar. Målsättningar är att nå SM-slutspel vilket känns som en märklig och intetsägande målsättning med tanke på att man fått behålla större delen av laget från förra säsongen och att åtta av nio lag går till slutspel.

En sak är säker att tränarna kommer få mycket viktiga roller i båda länslagen och jag är ganska säker på att rivaliteten mellan klubbarna inte kommer att minska med Micheal och Ronny som tränare. Det borgar för en extra rolig volleybollsäsong i länet.

Mer läsning

Annons