Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänn musklerna nu när det drar ihop sig

Spänn musklerna, Örebro. Det börjar dra ihop sig. Maratonloppet som är hockeyallsvenskan har vänt och även om upploppet dröjer ytterligare någon månad stiger temperaturen.

Annons

Samtidigt som utrymmet för misstag minskar. Bottennapp som tidigare kunde slätas över och förminskas av antalet återstående omgångar blir plötsligt avgörande. Äntligen!

För Örebros del har den hysteriska höstsäsongen gett laget ett gynnsamt utgångsläge. Självklart en skön vetskap att ha i ryggsäcken för de rödtröjade. Särskilt med tanke på hur det såg ut på isen i FM Mattsson arena i går.

Att hemmalaget på sedvanligt manér flög ut ur startblocken kan inte ha kommit som någon överraskning. Det har de gjort i båda de tidigare mötena mellan lagen den här säsongen. Men det solida försvarsspel som gjort att Örebro tidigare kunnat bromsa upp dalmasarna var nu som bortblåst. Allt för ofta bröt sig Mora in på insidan om gästernas försvar. Nicklas Dahlberg har tidigare varit förskonad från den typen av närkontakt. Inte konstigt att han fick släppa hela fyra puckar förbi sig.

Var är musklerna, undrade nog burväktaren efter att Robin Gartner brottat sig förbi två örebroare och bökat in 4-0-målet.

Men Örebro hängde inte med, kunde inte matcha Mora i skridskoåkningen.

Man kan förlora på oändligt många olika sätt och inget av dem är särskilt roligt. Men att som serieledare förlora på fysik mot ett lag på tabellens nedre halva är inte bra för självförtroendet.

Sista januari stänger transferfönstret och sista chansen att gnugga bort lagbyggenas skönhetsfläckar. Inte konstigt att sportcheferna ivrigt lyfter på varje sten. Det filas och putsas i de flesta av seriens trupper. Även i serieledande Örebro. Bra ska bli bättre.

Seriens tyngsta förvärv hittills har utan tvekan landat i Närke. Ville Nieminen är ett stort namn, finländarens meritförteckning vittnar om fina kvaliteter. Han ska självklart få fler än två matcher på sig att svara på frågan om han blir tungan på Örebros framgångsvåg. Men Stanley cup-buckla och OS-silver förpliktigar också. Med sitt korttidskontrakt kan Nieminen inte förvänta sig någon längre inkörningsperiod, han är här för att prestera och det på momangen. Då håller hans insats i FM Mattsson arena. För den var nästan blekare än lagets bortaställ.

Men trots gårdagens skrala utdelning är det inte offensiven Örebro ska förstärka. Flest gjorda mål i serien och fem spelare bland de tio främsta poänggörarna räcker. Hatten av.

Däremot tror jag inte tränare Peter Andersson skulle tacka nej till en förstärkning på backsidan. Den lagdelen är för tillfället lövtunn, när Emil Kåberg får gå ner på backplats är det illa ställt. Inte för att slitvargen Kåberg kan lastas för gårdagens förlust. Tvärtom var han en av lagets främsta, men det är också ett underbetyg. På sitt sätt.

Jag skulle hellre se ytterligare en defensiv back i laget. Särskilt med Dustin Kohn borta på obestämd tid. För det kommer krävas ordentligt med muskelkraft för att hålla rent framför Nicklas Dahlberg framöver. Definitivt mer än vad Örebro visade upp mot Mora.

Mer läsning

Annons