Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spartak redan i gång - testar landslagsman

Fotbollssäsongen är i full gång. Men för Spartak Örebro börjar futsalsäsongen redan i morgon, måndag.– Vi kör tre veckor nu i juli, säger Johan Ivhall, ordförande i klubben.

Annons

Spartak Örebro gjorde succé i den första upplagan av svenska futsalligan och kom hela vägen till slutspel, där laget till slut blev fyra.

Det har gett mersmak och nu ska klubben satsa för att ta nästa steg.

– Vi fick lite blodad tand av förra säsongen, säger Johan Ivhall.

Samtidigt poängterar tränaren Leif Järnkvist att klubben inte vill slå sig till ro.

– Vi är inte nöjda med förra säsongen, även om det gick bra. Men vi kan inte sitta och tro att det ska upprepas om vi inte gör någon uppoffring. Det är väl lite så vi tänker.

Under träningarna kommer några provspelare att testas, däribland Moktar Nambiema, till vardags i Kumla i division 3.

– Sedan ska vi även testa en U21-landslagsman från Togo, säger Johan Ivhall.

Vem då?– Inga kommentarer (skratt). Men sedan kommer vi också testa lite lokala spelare, samtidigt som vi vill behålla några från förra säsongen.

Det kan inte vara många futsallag som tränar redan nu?– Nej, det är väl Göteborg också som snart ska spela Champions league.

Så ett bra fjolår ska bli ännu bättre kommande säsong för Spartak Örebro.

– Det är många saker som ska falla på plats. Vi har en del krokar ute och försöker få till ett slagkraftigt lag. Sedan är det viktigt att behålla de spelare som varit bärande. Och vi har fått bra respons från killarna. Det är väl en del frågetecken kvar som ska rätas ut. Det kan ju vara lite jobb och studier som är i vägen för en del och vi är inte på den nivån att vi kan betala spelare, säger Leif Järnkvist.

Mer läsning

Annons